APZ Sint-Lucia
jobs in de zorgsector

Ervaringsdeskundige Herstelacademie Oost-Vlaanderen regio ADSFunctieomschrijving

HERSTELACADEMIE OOST-VLAANDEREN REGIO ADS ZOEKT ERVARINGSDESKUNDIGEN 
(De regio Aalst - Dendermonde - Sint-Niklaas omvat volgende steden en gemeenten: Geraardsbergen, Ninove, Haaltert, Erpe Mere, Denderleeuw, Lede; Zele, Berlare, Hamme, Dendermonde, Buggenhout, Lebbeke; Stekene, Sint Gillis Waas, Beveren, Sint Niklaas, Kruibeke, Temse, Waasmunster, Lokeren en Moerbeke.)

Wat is een herstelacademie? 
Een herstelacademie biedt een aanbod van laagdrempelige cursussen vanuit een herstelgerichte visie. De cursussen aan een Herstelacademie zijn kortdurend en focussen op het vaardiger worden in het leven met een psychische kwetsbaarheid. Ze helpen om actief een herstelproces in handen te nemen, eigen talenten te ontdekken en bewuste stappen voorwaarts te zetten om daarna als volwaardige burger terug een plaats in te nemen in de maatschappij. 

Doel van de herstelgerichte visie is niet het zozeer verminderen van de symptomen maar eerder een focus op de wederopbouw van het leven en het aangaan van een partnerschap tussen gelijken. 

Herstel impliceert het zoeken naar betekenis en zingeving van wat er gebeurd is in het leven, het ontwikkelt deskundigheid in zelfzorg, het bouwt aan een nieuwe levenszin. Herstelgericht werken zorgt er voor dat de eigen kracht, mogelijkheden en talenten kunnen worden ingezet. Het doel is om nieuwe aspiraties en doelen te bereiken. Een herstelacademie wil mensen in deze zoektocht ondersteunen (vrij naar Shepherd, Boardmam & Slade, 2008).  

Het vormingsaanbod dat gebracht wordt is uniek, namelijk twee docenten, enerzijds een persoon met ervaringskennis en anderzijds een hulpverlener, doceren samen een cursus. Als duo wordt een warme boodschap van hoop, begrip, veerkracht en toekomstperspectief gebracht. 

- Je denkt graag mee in het kader van de uitbouw van een nieuw project 
- Je zet je graag in binnen één of meerdere van volgende opdrachten: 
- Vorming uitbouwen en geven samen met een professional (of andere ervaringsdeskundige). Vormingen worden steeds gegeven aan een groep met focus op mogelijkheden en krachten 
- Administratieve/praktische ondersteuning: in onderling overleg bepaal je zelf welke taken je graag opneemt binnen de organisatie van de herstelacademie


Profiel

Je ziet dit helemaal zitten? Je hebt een flinke portie goesting? Je volgde reeds een opleiding ervaringsdeskundige/bent hiermee bezig en je bent zelf voldoende gevorderd in je eigen herstelproces? Je wilt hierdoor anderen inspireren en hoop geven dat herstel mogelijk is.


Wij bieden

- Een vrijwilligerscontract met vrijwilligersvergoeding 
- Een boeiende leeromgeving binnen de GGZ sector
- De mogelijkheid om samen een herstelacademie uit te bouwen binnen een regio naar wens (Aalst - Dendermonde - Sint Niklaas) 
- Ondersteuning en begeleiding


Paramedisch
OPENSTAANDE VACATURE

Ervaringsdeskundige Herstelacademie Oost-Vlaanderen regio ADSContacteer Annelies De Feyter, 
Coördinator Herstelacademie Oost-Vlaanderen ADS 
Brusselsestraat 90 
9200 Dendermonde 
anneliesdefeyter9@gmail.com 
0491 61 86 21

 
ALGEMEEN PSYCHIATRISCH
ZIEKENHUIS SINT-LUCIA
Wie zijn wij
Missie en visie
De collega's
Bereikbaarheid
Contact